Mourinho: Zadovoljan sam kako Falcao radi
Foto: EPA

Menadžer Chelseaja hvali Kolumbijca

Mourinho: Zadovoljan sam kako Falcao radi

Edmir Škorić

Chelseajev menadžer Jose Mourinho pohvalio je Radamela Falcaa.

Kolumbijac je stigao ovog ljeta na posudbu u Chelsea iz Monaca, nakon što je ima očajnu sezonu na Old Traffordu, gdje je također igrao na posudbi.

“Sretan sam sa njegovom prvom radnom sedmicom. Mnogo mu se divim kao igraču. Dobro nam je došao napadač njegovih kvaliteta. On nije samo čovjek koji može postizati golove, već može puno doprinijeti našoj igri i na druge načine”, rekao je Mourinho za Sky Sports News, dodavši:

“Nisam očekivao da dođe ovdje, igra 20 minuta protiv Barce i postigne tri gola. Strpljivi smo, a on radi naporno i pomoći će našem timu u ostvarivanju ciljeva. Za sada smo jako zadovoljni”.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Falcao bi mogao debitovati sutra u meču Community Shielda protiv Arsenala.

Radamel Falcao je karijeru počeo u argentinskom River Plateu, gdje je proveo četiri sezone, a njegov napadački potencijal prepoznao je Porto koji ga dovodi za oko četiri miliona eura.

Na Dragau je igrao tri sezone, te pružao fenomenalne partije. Odigrao je 82 utakmice, a u strijelce se upisao nevjerovatna 72 puta. 

Seli se u susjednu Španiju, u Atletico Madrid koji ga plaća vrtoglavnih 40 miliona eura, no Radamel je taj novac otplatio. 70 golova u 91 utakmici, te osvojena Europska liga učinili su Falcao jednim od najboljih europskih napadača.

Kako su sezone prolazile tako je i vrijednost Falcao rasla, odlazi u Monaco za 60 miliona eura i igra u odličnoj formi. Nakon toga prelazi na Otok, na posudbu u Manchester United ali tu pruža blijede partije.

Unatoč tome, pronašao je angažman u ekipi engleskog prvaka u kojem vjeruje da može vratiti fenomenalnu formu.


Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.