Mourinho: Zašto bismo igrali kao City i Liverpool?

Jose u svom stilu

Mourinho: Zašto bismo igrali kao City i Liverpool?

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho smatra da su defanzivci krivi što njegov tim ne igra kao City ili Liverpool.

United je u prva tri kola Premier lige upisao dva poraza, iako je prvenstvo otvorio pobjedom nad Leicesterom. Mourinho je pod sve većim pritiskom, a neki se pitaju zašto United, unatoč silnim zvijezdama i uloženim milionima u prošlosti, ne igra lijepo, atraktivno i napadački.

"Pokušat ćemo da budemo opasni i brzi kao City i Liverpool. To je proces koji ima rizike, pogotovo ako pravite greške u odbrani koje prekidaju tu dinamiku. Timovi koji su doista dobri napadački obično imaju solidnu zadnju liniju", rekao je Mourinho.

"Hoćemo li igrati kao City ili Liverpool? Oni imaju svoj, a mi svoj način igranja. Ne želim praviti nikakve usporedbe. Oni su to što jesu, mi imamo svoj stil. Protiv Tottenhama smo bili dobri, ali desile su se dvije greške u pet minuta i to nas je koštalo poraza", tvrdi Portugalac.

"Još uvijek je ostalo 35 utakmica u prvenstvu. Nije kraj zato što smo izgubili dva meča. Znao sam da će biti teška sezona, ali tek smo počeli", zaključio je Jose.

A kada su ga novinari upitali o narednom cilju, rekao je: "Pobijediti Burnley. Nakon toga, cilj je pobijediti Watford. To su ciljevi. Imamo utakmicu svake sedmice i svaku želimo da pobijedimo. Znamo da i u Ligi prvaka imamo teške utakmice. U našoj grupi Juventus je prvi favorit".

Potražite više informacija na temu Premier league:

U svom stilu je na kraju dao zanimljivu tezu.

"Prošle sezone smo krenuli s tri pobjede, pa su uslijedili porazi. Možda je sada obrnuto, možda krenemo pobjeđivati nakon ova dva poraza".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rimke
najveci ublehas medju trenerima
6 2
Guber
Ako želi da bude peti onda igraj tako
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi