Mourinho: Znao sad da će sezona biti teška za Rashforda

Mourinho nije iznenađen

Mourinho: Znao sad da će sezona biti teška za Rashforda

D. Rakanović

Menadžer Manchester Uniteda Jose Murinho priznao je da poteškoće Marcusa Rashforda u svojoj drugoj sezoni u prvom timu Uniteda nisu iznenađenje za njega. 

Ovaj 19-godišnji fudbaler probio se na scenu prošle sezone, kada je na klupi Uniteda bio Louis van Gaal. Nakon što je debitovao protiv Midtjylland prošlog februara, u ostatku sezone je postigao osam golova u 18 nastupa. 

Međutim, ove sezone Rashford nije napravio isti učinak pod vodstvom Mourinha, a portugalski stručnjak zna i razloge. 

"Znao sad da će ova sezona biti veoma teška za njega, nakon što je prošle sezone iznenadio sve. Prošla sezona je bila bez pritiska, sezona u kojoj nitko ne zahtjeva ništa od njega, nitko ga ne zna, on ulazi u igru i pravi razliku jer se osjeća slobodnim", rekao je Mourinho i dodao: 

"On je samo dijete koje uživa igrajući fudbal. Druga sezona je uvijek teška, ali mislim da će u trećoj sezoni igrati bolje nego ove. Druga sezona je uvijek teška, prisutan je pritisak. Tu su navijači koji ga znaju i očekuju mnogo od njega. Naredne sezone će igrati sa više zrelosti", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rashford će propustiti današnju utakmicu četvrtfinala FA kupa protiv Chelseaja zbog bolesti, ali Mourinho je rekao da će mladi napadač biti u konkurenciji da zamjeni suspendovanog Zlatana Ibrahimovića za utakmice Premier lige protiv Middlesbrougha i West Broma. 

Ovaj 19-godišnji napadač u 36 odigranih utakmica u svim takmičenjima ove sezone je postigao sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi