Mourinhov autobus havarisan pred večerašnji duel sa Arsenalom

Posebni u problemima

Mourinhov autobus havarisan pred večerašnji duel sa Arsenalom

Manchester United večeras na svom Old Traffordu dočekuje Arsenal u derbiju 15. kola engleske Premijer lige.

Arsenal na Old Trafford dolazi nakon pobjede nad Tottenhamom u londonskom derbiju odigranom za vikend, dok je Manchester United upisao remi protiv slabašnog Southamptona.

Mnogi i večeras na Old Traffordu očekuju defanzivan pristup Mourinhovog Uniteda protiv raspucanih Topnika, ali je "Posebni" naišao na ozbiljne probleme pred duel sa Arsenalom.

Poznato je da Mourinho preferira defanzivnu taktiku, ali će se teško večeras moći osloniti na svoj "autobus".

Rojo - Matić - Dalot - Darmian

Naime, Mourinho gotovo da nema potpuno spremnih defanzivaca, a britanski mediji špekulišu da bi zadnja linija Uniteda večeras na teren mogla istrčati u sljedećem sastavu: Marcos Rojo, Nemanja Matić, Diogo Dalot i Matteo Darmian.

Ovakva zadnja linija djeluje dosta slabašno. Rojo je ove sezone odigrao samo 90 minuta zbog problema sa povredama, dok je Dalot upisao tek 72 minute igre.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, Matić će još jednom biti primoran igrati van svoje pozicije, pošto je počao kao štoper i protiv Southamptona. Da stvari budu gore, ni Darmian se nije naigrao ove sezone - tek 180 minuta.

Mourinho je, dakle, primoran "krpiti" svoju zadnju liniju pred večerašnji duel zbog velikog broja povreda i suspenzija svojh defanzivaca. Tako je Lindelof van stroja zbog povrede prepone, dok je Ashley Young suspendovan. Valencia, Shaw, Jones, Smalling i Bailly imaju problema sa povredama i gotovo sigurno nijedan od njih neće početi večerašnji meč.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

arsenalbih
❤arsenaal
8 3
mostarac1964
Baily pocinje papci Arsenala kuci u suzama
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi