Sjećate li se čuvene Fergijeve formacije protiv Arsenala? Na teren je poslao sedam defanzivaca!

U susret večerašnjem meču

Sjećate li se čuvene Fergijeve formacije protiv Arsenala? Na teren je poslao sedam defanzivaca!

Navijači Manchester Uniteda se često znaju prisjetiti legendarnog Sir Alex Fergusona, iako on već više od pet godina nije na klupi ovog kluba.

Naravno, to nije dobro za Crvene đavole obzirom da to znači kako su još uvijek u velikoj krizi rezultata što je i istina.

Klub sa Old Trafforda danas predvodi Jose Mourinho, a pod njegovim vodstvom Manchester je trenutno tek 8. na tabeli i zaostaje osam bodova za večerašnjim rivalom Arsenalom.

Upravo zbog toga što Crveni đavoli večeras igraju protiv Topnika navijači su se još jednom prisjetili legendarne formacije Fergusona u jednom duelu protiv Arsenala.

Legendarni Škot je te 2011. godine na teren od prve minute poslao čak sedam defanzivaca, a vezni red su činili Rafael, Fabio, Darron Gibson i John O'She. Manchester je uprkos tome pobijedio 2:0. Zanimljivo, pet mjeseci kasnije Arsenal je na Old Traffordu stradao sa nestvarnih 8:2.

Inače, osim pomenuta tri defanzivca koje je stavio u vezni red (Rafael, Fabio, O'Shea), Ferguson je u odbranio koristio četvorku Brown, Smalling, Vidić i Evra.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinho večeras sigurno neće pokušati ništa slično, ali bez obzira na to kakva formacija bila, bit će mu oprošteno ako stigne do tri boda.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije