Mourinhov januarski šoping u Londonu
Januarski prelazni rok je počeo prije sedam dana. Već je viđeno nekoliko velikih transfera, ali čini se kako nas čeka još dosta uzbuđenja na zimskoj pijaci (Foto: EPA)

Želi zvijezde Arsenala i Chelseaja

Mourinhov januarski šoping u Londonu

Midhat Šljivak

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho odlučio je da dovede nekoliko pojačanja u januarskom prelaznom roku. Njegove želje su pojačanja u defanzivi i veznom redu gdje smatra da tim jednostavno mora da se poboljša, pa će pokušati da dovede igrače iz redova velikih rivala.

Prva meta portugalskog stručnjaka na klupi Crvenih đavola je veznjak Arsenala Mesut Ozil. Njemačkom fudbaleru ugovor sa Topnicima ističe na kraju sezone i on nema namjeru da potpiše produžetak saradnje.

Mourinho je navodno spreman izdvojiti čak 35 miliona funti za Ozila. Ta ponuda je veoma primamljiva za Topnike posebno zbog činjenice da je Nijemcu ostalo još samo šest mjeseci ugovora.

Pored Ozila, Mourinho u svoje redove namjerava dovesti i štopera Chelseaja Davida Luiza. Brazilac nije u prvom planu kod Antonija Contea i dosta se priča o njegovom odlasku iz kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, United će pokušati da 30-godišnjeg štopera dovede na šestomjesečnu pozajmicu uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone.

Ipak, teško je vjerovati da menadžer Chelseaja Antonio Conte ima namjeru pustiti ovog fudbalera u ruke čovjeka sa kojim je u velikom verbalnom sukobu u kojem padaju teške riječi.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi