Mourinhov plan najviše pogađa City
Foto: EPA

Spremio ponudu za Aguera

Mourinhov plan najviše pogađa City

Midhat Šljivak

Jose Mourinho ove sezone ima velikih problema s povredama ključnih igrača.

Crveni đavoli se tokom kompletne sezone bore sa nezgodnim povredama, što menadžeru Joseu Mourinhu ne daje mnogo prostora za eksperimente.

Izvjesno je da će United tokom ljetnog prelaznog roka biti veoma aktivan i da će na Old Trafford doći neka poznata imena.

Međutim, u tišini Portugalac planira zaista zanimljiv potez. On želi u svoje redove dovesti napadača velikog rivala Manchester Cityja, Sergija Aguera.

Argentinac se već dugo povezuje s odlaskom iz redova Građana. Povezivao se s madridskim Realom, ali su priče o odlasku u Madrid utihnule.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada se sjajni napadač povezuje s Unitedom. Navodno, United mu je spreman ponuditi ugovor vrijedan više od 230.000 funti sedmično, a Cityju žele platiti 55 miliona za kupovinu ovog napadača.

Aguero je član tima iz Manchestera postao 2011. godine. Došao je iz Atletico Madrida, a u 250 nastupa za klub postigao je 167 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi