"Mourinho ponižava igrače, to će mu se osvetiti"
Foto: EPA

Chris Sutton tvrdi

"Mourinho ponižava igrače, to će mu se osvetiti"

Midhat Šljivak

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho poznat je po tome što veoma iskreno govori o učinku pojedinih fudbalera.

Tako je i tokom ove sezone često kritikovao igrače Crvenih đavola, koji su to na različite načine podnosili. Neki su nakon kritika počeli igrati na pravi način, dok su drugi ostali na nivou na kojem su bili i ranije.

Ipak, većina bivših fudbalera se ne slaže s metodama kritika koje ima portugalski stručnjak. Nekadašnji napadač Blackburna i Celtica Chris Sutton tvrdi kako Mourinho ponižava fudbalere.

"Smatram da Mourinho ponižava igrače Uniteda. Ne mogu da vjerujem da može kritikovati igrače koji su povrijeđeni. Nisu mu potrebne prozivke fudbalera koji trpe velike bolove, što on stalno radi. Igrači bi se uskoro mogli okrenuti protiv njega", vjeruje Sutton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posebni je tokom ove sezone najviše kritikovao Lukea Shawa. Ovaj fudbaler je u posljednje vrijeme ipak bio standardan, ali se povrijedio u meču sa Swanseajem i za njega je sezona završena.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi