Mourinhovo zimsko pojačanje propušta revanš sa Leipzigom

Ofanzivna linija Pijetlova dodatno oslabljena

Mourinhovo zimsko pojačanje propušta revanš sa Leipzigom

Pred Joseom Mourinhom i njegovim Tottenhamom je jako težak zadatak - pokušati na gostovanju u Leipzigu nadoknaditi zaostatak od jednog gola i proći u četvrtfinale Lige prvaka.

Podsjetimo, u prvom meču osmine finala Lige prvaka Tottenham je na svom stadionu poražen od Leipziga sa 0:1. I to sasvim zasluženo jer su Pijetlovi gotovo čitavim tokom susreta bili u inferiornom položaju.

Revanš meč na Red Bull Areni u Leipzigu se igra sutra, a čini se da je Mourinhov već težak zadatak sada dodatno otežan.

Stižu informacije da je Steven Bergwijn propustio i današnji trening, te da će gotovo sigurno propustiti i sutrašnji meč u Leipzigu.

Jako loše vijesti za Mourinha s obzirom da je Berwgijn u blijedoj partiji Tottenhama u prvom meču bio jedan od opasnijih po gol Leipziga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, ovaj krilni napadač je u Tottenham stigao u januaru iz PSV-a za oko 30 miliona funti. Do sada je upisao sedam nastupa za Tottenham u svim takmičenjima i postigao dva gola.

Utakmica u Leipzigu se igra sutra od 21:00h, a domaći tim je veliki favorit za prolaz dalje. Tako je kvota na prolaz Leipziga u četvrtfinale Lige prvaka u kladionici MOZZART 1.14! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za utakmicu Leipzig - Tottenham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.