Mourinhu je dosadno, sada se 'sjetio' Kloppa

Proziva svog kolegu

Mourinhu je dosadno, sada se 'sjetio' Kloppa

Edmir Škorić

Jose Mourinho je taj koji će, po potrebi, uvijek odbrusiti i odgovoriti, posebno svojim kolegama.

Kada je Liverpool za 75 miliona funti kupio stopera Virgila van Dijka iz Southamptona, menadžer Uniteda Jose Mourinho se odmah prisjetio izjave menadžera Redsa Jurgena Kloppa.

Tada je Klopp rekao da je suvišno izdvajati silne milione za jednog igrača, bilo mu je ludo da neko da 100 miliona funti na jedno pojačanje, a sada je i sam u takvoj situaciji.

"Da sam ja na vašem mjestu, pitao bih Klopa o njegovoj izjavi od prije godinu dana", izjavio je Mourinho, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada poredimo sume novca koje klubovi troše sada, ali ne sa onim od prije 10 godina, već je neuporedivo sa tržištem od prije samo tri godine. Sada je Van Dijk najskuplje plaćeni defanzivac u historiji. Da li je on bolji nego što su bili Maldini, Bergamo, Ferdinand? Ne možete to reći, ali takvo je sada tržište. Na tebi je da li ćeš da platiš ili nećeš", tvrdi Portugalac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti