Mourinhu otkaz ako Chelsea izgubi od Porta

Kraj za Specijalnog u srijedu?

Mourinhu otkaz ako Chelsea izgubi od Porta

Jose Mourinho će dobiti otkaz ako Chelsea ispadne iz Lige šampiona ove srijede, prenose engleski mediji.

Chelsea se potpuno pogubio u prvenstvu pa im u subotu nije pomogao ni Thibaut Courtois koji se vratio na gol. Izgubili su na Stamford Bridgeu od Bournemoutha 1:0 i Ambramovič je izgleda izgubio strpljenje.

Trpio je neuspjehe u Premiershipu, a ako njegov tim ispadne iz Lige šampiona, to će preliti čašu. To bi se moglo desiti porazom Chelsea kući od Porta, a pobjedom Dynamo Kieva protiv slabašnog Maccabija iz Tel Aviva. 

Ukoliko se ovo i desi, bilo bi to tek drugo ispadanje Chelsea u grupnoj fazi još od 2003. godine i početka vladavine Abramoviča.

Mourinho je svoj drugi mandat na Stamford Bridgeu počeo 2013. godine. Osvojio je Premiershi prošle sezone, a ove, kako sada stvari stoje, neće doći ni do prva četiri tima. Zanimljivo, on je i u prvom mandatu u Chelseu otkaz dobio u trećoj sezoni, a ista stvar mu se desila i u Real Madridu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea i Porto će snage odmjeriti u srijedu od 20.45 sati na Stamford Bridgeu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti