Plan PSG-a je da on bude zamjena za Lea Messija za kojim neće mnogo žaliti

Diaby u Parizu?

Plan PSG-a je da on bude zamjena za Lea Messija za kojim neće mnogo žaliti

E. Ganibegović

Idućeg mjeseca ističe ugovor Lea Messija u PSG-u a francuski tim skoro je pronašao zamjenu za njega i ne bi trebao mnogo žaliti za Argentincem.

Leo Messi želi da pronađe novi tim predstojećeg ljeta, a glavni cilj je povratak u Barcelonu koju je spletom okolnosti morao napustiti 2021. godine.

S druge strane, ni Parižani ne žele da mu ponude novi ugovor, pogotovo nakon što je fudbaler propustio trening zbog nenajavljenog odlaska u Saudijsku Arabiju.

PSG već neko vrijeme traži zamjenu za njega, a francuski mediji prenose da je poznato ko je prva opcija za tim iz prijestolnice.

Izbor prvaka Francuske pao je na Moussu Diabyja. PSG nema laku misiju, pošto fudbalera Bayer Leverkusena želi i Arsenal.

Međutim, finansijske mogućnosti su prednost za PSG u odnosu na londonski tim. Francuz je imao veoma dobru sezonu u Bundesligi i nekoliko timova se zainteresovalo za njegove usluge, ali ekipa s Parka prinčeva je već spremna da da ponudu.

Oglasi

U PSG-u vjeruju da bi Diaby bio više nego dobra zamjena za Messija i spremni su Bayeru ponudu oko 70 miliona eura za njegove usluge. Učinak Diabyja ove sezone u svim takmičenjima je 44 utakmice, 14 golova i 11 asistencija.

Inače, nakon posjete Saudijskoj Arabiji, koja mu je donijela dvosedmičnunsuspenziju, koju je potom ukinuo PSG, Messi je na svom ličnom Instagram profilu objavio kratak snimak.

Argentinac je potvrdio informaciju koja je već objavljena u stranoj štampi, prema kojoj je došlo do greške u komunikaciji između dvije strane.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Htio sam da snimim video zbog onoga što se desilo. Prije svega, izvinjavam se kolegama i klubu. Iskreno, mislio sam da ćemo poslije utakmice imati slobodan dan, kao i uvijek.

Već sam zakazao posjetu Saudijskoj Arabiji i nisam je mogao odgoditi jer sam to već učinio. Još jednom se izvinjavam za ono što sam uradio. Čekam da vidim šta će klub uraditi", rekao je Mesi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi