Juventus se izvukao u 97. minuti, Roma bolja od Leverkusena

Utakmice polufinala

Juventus se izvukao u 97. minuti, Roma bolja od Leverkusena

Midhat Šljivak

Juventus je u 97. minuti  meča došao do gola kojim je izbjegao poraz od Seville u Evropskoj ligi. Utakmica je okončana rezultatom 1:1, a u drugom polufinalu Roma je savladala Bayer Leverkusen rezultatom 1:0.

Sevilla je u Torinu imala prednost do 97. minute meča.. Andalužani su imali bezidejni Juventus u šaci, ali su u posljednjim sekundama primili gol, a zabio je Gatti za 1:1.

Juventus preko Dušana Vlahovića stvara nekoliko dobrih šansi u otvaranju utakmice. Međutim, fenomenalni Bono je spasio goste koji potpom preuzimaju potpunu kontrolu nad utakmicom.

Bolju igru gosti koriste u 26. minuti. Fenomenalnu kontru koristi Youssef En Nesyri i postiže pogodak za vodstvo gostiju od 1:0.

Na odmor se odlazi vodstvom gostiju od 1:0, a u nastavku gosti defanzivom bez većih problema zaustavljaju bezidejni Juventus.

Ni trener Stare dame Massimiliano Allegri nije mogao napraviti ništa. Izmjene su mu bile slabe, nije dobio ništa s njima, no u 97. minuti Gatti zabija za veliko slavlje i konačnih 1:1.

Oglasi

U finišu susreta torinski klub je možda i oštećen za čist penal, ali njemački sudija Daniel Seibert je smatrao kako prekršaja nad Rabiotom.

Revanš za sedam dana će biti definitivno otvoren. Ne znaju se putnici, apsolutno svi imaju šanse, ali za sada je Roma najbliža Budimpešti.

Roma je u dobrom susretu savladala Bayer Leverkusen s 1:0, a trenutak odluke u ovom duelu desio se u 63. minuti.

Tammy Abraham je šutirao, golman Leverkusena dobro brani, a na pravom mjestu je Edoardo Bove koji šalje loptu u mrežu za erupciju oduševljenja na Olimpicu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropska liga, polufinale:

Juventus - Sevilla 1:1
Roma - Bayer Leverkusen 1:0

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647539682
Slomise covjeku nogu nema penela !!!!bravo juve volimo te do smrti....
2 1
Bajernovac
Sevila ubila Penaltusa ko mraz paprike i nafakali se spasise..
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti