Historijski trenutak u jednoj od najboljih liga svijeta: Sve je stalo radi iftara jednog čovjeka

Primjer za budućnost

Historijski trenutak u jednoj od najboljih liga svijeta: Sve je stalo radi iftara jednog čovjeka

Admin Čaušević

Prošle sedmice veliku pažnju privukla je scena sa utakmice polufinala Kupa BiH između Veleža i Tuzla Cityja kada je sudija Antoni Bandić stopirao igra kako bi se iftarili igrači oba tima. 

Mjesec ramazan za sve muslimane širom svijeta predstavlja mjesec posta pa se i mnogi fudbaler odluče ustezati od jela i pića od zore do zalaska sunca.

Kapiten Mainza Moussa Niakhaté je među igračima koji poste, a prije nekoliko dana ovaj fudbaler je učestvovao u na neki način historijskom trenutku.

Niakhate je igrao za svoj tim protiv Agusburga, a kada je nastupilo vrijeme iftara sudija utakmice Matthias Jöllenbeck se odlučio za do sada neviđeni potez u Bundesligi.

Naime, Jöllenbeck je odlučio da prekine igru kako bi se Niakhaté iftario. Popio je malo vode i energestko piće nakon čega je utakmica nastavljena.

[twitter]https://twitter.com/DLF_Sport/status/1513416559049408514[/twitter]

Oglasi

"Znao sam da više ne moram postiti. U pauzi između dva poluvremena sam pitao sudiju hoće li biti moguć kratak odmor. Znam da to nije morao učiniti i da me je odbio, ja bih to razumio", rekao je igrač za Bild.

Ukratko je kasnije situaciju objasnio i sam sudija, koji je kazao:

"Moussa me pitao hoće li moći popiti vodu nakon zalaska sunca, između 60. i 70. minute. Naravno da sam pristao. Dao sam mu znak i čekao da popije vodu i tako završi svoj post taj dan".

Slična situacija dogodila se tokom jučerašnjeg meča Leipziga i Hoffenheima, kada je sudija u 30. minuti prekinuo kratko meč.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipzigov Mohamed Simakan je tog dana postio, a sudija mu je omogućio da se omrsi, zbog čega se kasnije javno na Twitteru zahvalio.

Njemački mediji tvrde da ove sezone igrači mogu tražiti od sudije kratku stanku u igri, kao i slučaju da se utakmice igraju na visokim temperaturama.

Top Komentari

kostro
Svaka im cast,treba svaku vjeru postovati
21 0
emanuelmacron
Svaka cast ,treba i dzamije postavit na stadione,cemu vodi ovaj svijet unazad,
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi