Moyes diže velikana iz pepela?
Foto: EPA

Preuzima Leeds United?

Moyes diže velikana iz pepela?

Midhat Šljivak

Škotski stručnjak David Moyes želi ponovo sjesti u menadžersku fotelju.

Nakon totalnih neuspjeha na klupama Manchester Uniteda i Real Sociedada, Škot nema namjeru da bude besposlen, te se nudi raznim ekipama.

Naciljao je posao u nekadašnjem polufinalisti Lige prvaka Leeds Unitedu. Želi preuzeti tim od sunarodnjaka Stevea Evansa, čijim radom na  Elland Roadu nisu zadovoljni.

Leeds je prethodnih 10-ak godina doživio potpuni brodolom. Bili su među najboljim timovima Evrope, ali je uslijedio vrtoglavi pad i već dugo godina su u nižem rangu engleskog fudbala.

Trenutno su na 13. mjestu Championshipa, a Moyes vjeruje kako ih ponovo može vratiti na staze stare slave.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leeds je tri puta bio prvak Engleske, a za ovaj tim su igrala velika imena svjetskog fudbala poput Erica Cantone, Iana Rusha i mnogih drugih...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.