Moyes: Želim West Ham koji će zabaviti publiku
Foto: EPA

Obećava napadački nogomet

Moyes: Želim West Ham koji će zabaviti publiku

Engleski premierligaš West Ham United jučer je dobio novog trenera koji će pokušati izvući klub iz krize. 

Čekićari se nakon 11 odigranih kola nalaze tek na 18. mjestu Premier lige i trenutno su u zoni ispadanja, a zadatak da vrati West Ham na pobjednički kolosijek dobio je 54-godišnji Škot David Moyes. 

Unatoč lošim iskustvima u posljednja tri kluba koja je vodio, Moyes vjeruje da može pomoći West Hamu u očivanju premierligaškog statusa. Već je počeo i da sprema tima za svoj debi koji ga očekuje 19. novembra protiv Watforda.

"Nadam se da će navijači vidjeti novi West Ham koji je organizovan i disciplinovan. Ja sam lično oduvijek volio da moji klubovi igraju napadački fudbal, da budu primamljivi za gledanje, da zabave publiku. I uvjeren sam da sa grupom fudbalera koje imam na raspolaganju mogu to da pružim navijačima", kazao je Moyes, te se osvrnuo na tim.

"Kvalitetni smo. Možda je trenutna pozicija na tabeli mogla biti i bolja, ali imamo dovoljno vremena da ispravimo stvari. Nemam dilemu da će fudbal, koji ćemo prikazati na terenu biti lijep i atraktivan", poručio je škotski trener.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Moyes je, podsjetimo, prethodno vodio Sunderland, Real Sociedad, Manchester United, Everton i Preston. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi