Možda jesu loši, ali dres Manchester Uniteda je još uvijek najtraženiji

Rekordna prodaja

Možda jesu loši, ali dres Manchester Uniteda je još uvijek najtraženiji

M. Šljivak

Manchester United već godinama pokušava da se vrati na sam vrh engleskog fudbala.

Međutim, izuzev drugog mjesta kojeg su osvojili pod vodstvom Josea Mourinha, Crveni đavoli ne mogu napraviti previše i igraju veoma slabo.

Iako nisu u samom vrhu evropskog i engleskog fudbala i dalje su vodeći tim po broju prodanih dresova i uvjerljivo su prvi bili u 2018. godini.

Prema izvještaju Euromericas marketing agencije, United je u prošloj godini prodao 3.25 miliona dresova, te su po ovoj statistici tik ispred Real Madrida.

Kraljevi su prodali 3.1 milion dresova u prošloj godini i ova dva tima su jedina koja su uspjela ostvariti prodaju od preko tri miliona dresova u jednoj kalendarskoj godini.

Interesantno je svakako da je minhenski Bayern na trećem mjestu. Bavarci imaju prodaju od gotovo 2.6 miliona dresova i oni zaključuju ekipe sa više od dva miliona prodaja.

Naravno, u vrhu su sve sami evropski bogataši i velikani. Tako su se iza vodećeg trojca smjestili najbolji timovi Španije, Engleske, Italije, Francuske i Engleske.

Od četvrtog pa do desetog mjesta redom su smješteni Barcelona, Liverpool, Juventus, Chelsea, Borussia, PSG i Manchester City.

United još uvijek radi odličan posao u marketingu, ali sve bi ovo ubrzo moglo pasti, jer su rezultati izuzetno loši, a to ne donosi dodatni novac.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
United je united ali za dres koji izgleda kao da ga je djete od 3 godine stvorilo nebi kupio da je .50 eura orginal.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi