Kritičari dobili dokaz: Pogbina statistika "šetanja"

Da li se Francuz dovoljno trudi?

Kritičari dobili dokaz: Pogbina statistika "šetanja"

Paul Pogba je proveo više vremena u šetnji po terenu od bilo kojeg drugog veznjaka u engleskom Premiershipu, otkrila je zanimljiva statistika.

Veznjak Manchester Uniteda Paul Pogba je u posljednje vrijeme ponovo naišao na kritike navijača i stručnih analitičara na Otoku prije svega zbog manjka zalaganja.

Činilo se da je mukama Manchester Uniteda i Paula Pogbe došao kraj kada je na kormilo ekipe stigao Ole Gunnar Solskjaer.

I zaista, jedno vrijeme su i Pogba i United igrali kao preporođeni, ali je onda ponovo došla kriza. Mnogi za većinu problema Crvenih đavola krive upravo Pogbu koji ima "najveći uticaj u svlačionici".

Dok se intenzivno špekuliše o njegovom transferu u Real ili Juventus, Pogbini kritičari su sada dobili "potvrdu" da se Francuz ne trudi dovoljno u dresu Manchester Uniteda.

Naime, Sky Sports je objavio statistiku "trčanja" Paula Pogbe, a jedan podatak posebno bode oči.

Paul Pogba je od svih centralnih veznjaka u Premiershipu (njih 79) proveo najviše vremena hodajući na terenu.

Čak 64% vremena na terenu Paul Pogba provede u šetnji, dok 22% odlazi na džogiranje. Sedam posto vremena otpada na sporo trčanje, a 2% na brzo. Paul Pogba u sprintu provodi 0.36% vremena.

Bez obzira na sve kritike, Paul Pogba je našao svoje mjesto u timu sezone PL po izboru Asocijacije profesionalnih fudbalera Engleske.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dobojlija
I Vrancic ove sezone igra nesto za razliku od pogbe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi