Možda stignu i u BiH: Nisu slavili ni trofej, ni opstanak, ali su se osjećali kao prvaci svijeta

Historijski rezultat

Možda stignu i u BiH: Nisu slavili ni trofej, ni opstanak, ali su se osjećali kao prvaci svijeta

A. Čaušević

Kada uđete u najveći rang nekog takmičenja prioritet postaje opstanak, a s vremenom rastu i ambicije. Ponekad se desi i čudo pa se odmah ostvari historijski rezultat. 

Ove sezone u La Ligi historiju je ispisala Granada koja je sezonu završila na 7. mjestu te će po prvi put u klupskoj historiji igrati evropska takmičenja, tačnije kvalifikacije za Europa ligu

Interesantno, Granada je prošlog ljeta izborila plasman u La Ligu, a odmah je u povratničkoj sezioni u elitu uspjela ostvariti najznačanjiji rezultat u klupskoj historiji.

Granada je u posljednjem kolu razbila Athletic Bilbao s visokih 4:0, ali je osluškivala rezultat iz Valencije i duela Levantea i Getafe.

After one season back in La Liga, Granada secured a place in next season's Europa League. They will play in a European competition for the first time in their history 🙌

Posted by Bleacher Report Football on Sunday, July 19, 2020

Soldado, Puerta, Fernandez i Montoro su završili posao na stadionu Los Carmenas, ali utakmica od koje su zavisili je trajala kao vječnost.

Levante je čak u 99. minuti postigao gol za trijumf od 1:0 te su igrači Granade mogli početi sa slavljem. Možda nisu osvojili trofej ili radovali se opstanku, ali plasman na međunarodnu scenu značio je da slave kao da su šampioni svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Granada bi mogla ovog ljeta gostovati i u BiH, sve će zavisit od žrijeba. Svoj evropski put će početi u drugom pretkolu Europa lige, a možda ih kuglice spoje sa Zrinjskim, Borcem ili Željezničarom.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sako12
A samo papak sa koševa slavi poklonjenu titulu
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi