Može i bez Ronalda: Kraljevi slavili protiv Leganesa

Zaostali meč 16. kola La Lige

Može i bez Ronalda: Kraljevi slavili protiv Leganesa

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida večeras su u gostima savladali Leganes (3:1) u okviru zaostale utakmice 16. kola španske Primere. Kraljevski klub je tako smanjio zaostatak za vodećom Barcelonom na 14 bodova.

Utakmica je odlično počela za domaću ekipu koja je već u šestoj minuti povela sa 1:0. Nakon kornera u kazenom prostoru Reala najbolje se snašao Bustinza koji je na nevjerovatan način uspio da zatrese mrežu gostiju kada se bacio na loptu koju je pokušao izbiti Theo.

Međutim, slavlje navijača Leganesa trajalo je samo pet minuta jer je Real već u 11. minuti poravnao na 1:1 kada je mrežu domaće ekipe zatresao Lucas. Nekoliko minuta kasnije Real je mogao do preokreta, ali Cuellar je odbranio pokušaj Asensija.

No, Leganes nije mogao izbjeći drugi gol kraljevskog kluba. Nakon odlične akcije Casemiro se našao u šansi koju je iskoristio, te je pogodio za preokret gostiju i vodstvo od 2:1. U drugom dijelu nije bilo mnogo uzbuđenja, ali izdvaja se odlična prilika za Leganes.

Naime, u 64. minuti domaći su imali zicer za izjednačenje. Odlično dodavanje s desne strane ispratio je Beauvue koji je bio sam ispred gola, ali je njegov udarac odličnom intervencijom zaustavio Casilla koji je spasio Kraljeve.

Konačnih 1:3 postavio je Ramos iz penala u 90. minuti. Treba dodati i to da su gosti bili bez Cristiana Ronalda koji je dobio nekoliko dana za odmor. Real je sada treći sa 48 bodova, sedam manje od drugoplasiranog Atletico Madrida i 14 bodova od lidera Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 16. kolo:

Leganes - Real Madrid 1:3

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi