Može li Inter sa ova tri pojačanja napasti Scudetto?

Izgleda da se 'Nerazzurri' ne šale

Može li Inter sa ova tri pojačanja napasti Scudetto?

S. Grebović

Matteo Politano je čak peto pojačanje Intera od početka prelaznog roka, a na Giuseppe Meazzu prije njega su stigli Radja Nainggolan iz Rome, Kwadwo Asamoah iz Juventusa, supertalentovani Lautaro Martinez i Stefan de Vrij iz Lazia.

Inter je od prodaja igrača koji mu više nisu potrebni i novca zarađenog od plasmana u Ligu prvaka zaradio sjajan iznos, kojeg uprava tima sa Giuseppe Meazze za sada koristi na sjajan način.

U Interu trenutno traga za igrača koji će popuniti poziciju desnog beka koja je ostala upražnjena odlaskom Joaoa Cancela u Juventus, a sve su glasnije priče kako je Florenzi blizu dolaska u redove crno-plavih.

Spominje se i ime Mousse Dembelea iz Tottenhama, kojem ugovor sa Pijetlovima ističe sljedećeg ljeta, kao i ime supertalentovanog krilnog napadača Bordeauxa, Brazilca Malcoma.

Što se tiče odlazaka, trenutno najbliži izlaznim vratima je Antonio Candreva, iza kojeg je sezona za zaborav u kojoj nije postigao niti jedan pogodak, koji bi zajedno sa Vecinom bio razmjenjen sa Davideom Zappacostom iz Chelsea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Splaetti razmišlja o promjeni formacije u 3-5-2, ukoliko bi stigao Florenzi koji bi zauzeo desnu stranu. Lijevo bi igrao Asamoah, dok bi štoperski trojac bio zaista sjajan, a činili bi ga Miranda, de Vrij i Škriniar. Sredinu bi činili Brozović, Nainggolan i Dembele, dok bi u napadu igrali Perišić i Icardi.

Čini se kako Nerazzurri dugo nisu imali jači tim, što je i logično s obzirom da će nakon dugo vremena Inter ponovo igrati u Ligi prvaka. Apetiti navijača rastu, a nema sumnje da nas očekuje i više nego interesantna sezona u Seriji A.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rifresh
ne znam,ali prateci nogomet sam uocio da timovi koji osvajaju prvenstva i kupove dovode igrace koji su sampioni.od primjera reala,dok nisu kupili ronalda,benzemu,krosa,bili su u stanju agonije kupovinom igraca tipa van der vart itd.(kvalitetni ali bez tog iskustva osvajanja ili cega vec) a sad doveli su potrosne igrace,jedini koji je osjetio slast sampiona je asamoah.mada je i on bio rezerva. a opet sad je do trenera i hemije i razumjevanja igraca na terenu.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi