Može li Liverpool sa Salahom koji je u očajnoj golgeterskoj formi stići do naslova prvaka?
Mohamed Salah je u posljednjih osam utakmica samo jednom bio strijelac

Treneru Redsa je potreban onaj Salah od prije nekoliko mjeseci

Može li Liverpool sa Salahom koji je u očajnoj golgeterskoj formi stići do naslova prvaka?

S. Pašalić

Liverpool je danas na Anfieldu u 30. kolu Premier lige savladao Burnley sa 4:2.

Ekipa Jurgena Kloppa je tako ponovo došla na bod zaostatka za vodećim Manchester Cityjem te će se do kraja prvenstva očigledno voditi velika bitka za naslov prvaka.

Strijelci za Liverpool su danas bili Sadio Mane i Roberto Firmino koji su postigli po dva gola što može radovati trenera 'Redsa' Jurgena Kloppa.

Ipak stvar koja i dalje zadaje velike brige treneru Liverpoola je forma Mohameda Salaha koji se ni u ovoj utakmici nije upisao u listu strijelaca.

U posljednjih osam utakmica Liverpoola Salah je samo jednom bio strijelac i to protiv Bournemoutha u Premier ligi pa su navijači tima sa Anfielda s razlogom zabrinuti.

Do kraja prvenstva je ostalo još malo, a Liverpool također treba igrati i uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna te ukoliko žele osvojiti naslov prvaka u Premier ligi, te napraviti što bolji rezultat u Ligi prvaka Liverpoolu će za to trebati Mohameda Salah od prije nekoliko mjeseci koji je redovno zabijao golove protivnicima.

Bivši igrač Uniteda je nedavno pručio da bi za Liverpool bilo bolje da ispadne iz Lige prvaka

Gary Neville smatra da bi za Liverpool bilo bolje da ispadnu od Bayerna u Ligi prvaka ukoliko misle osvojiti naslov u Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Reći ću ono što mislim, ispadnite od Bayerna. Znam da ne možeš izaći na teren da izgubiš utakmicu, ali mislim da bi za Liverpool bilo bolje da ispadnu i da raščiste sebi raspored u borbi za naslov prvaka u ligi", rekao je Neville.

"Ovo je bila teška sedmica za Liverpool i dva boda koja su izgubili u posljednjoj utakmici bi mogla biti presudna na kraju sezone. City ima potencijalno i nekoliko utakmica FA kupa, a Liverpool bi to mogao iskoristiti i otići na četiri, pet bodova prednosti. Sada su šanse 50-50", dodao je Neville.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Sa ovim Salahom ne mogu i nebi trebali ni racunati na njegovu uslugu bar dok se ne popravi. Shaqiri je trenutno bolji od Salaha a Klopp idiot forsira tok pustinjskog maratonca kao da je on Messi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi