Šest golova na Anfieldu, raspucani Redsi ne odustaju od titule

Liverpool siguran protiv Burnleyja

Šest golova na Anfieldu, raspucani Redsi ne odustaju od titule

Edmir Škorić

Liverpool je u 30. kolu engleske Premier lige ugostio Burnley i na kraju je slavio s 4:2.

Počelo je loše po Redse, pošto je Westwood u šestoj minuti iznenadio sve, pa i golmana Alissona, te je pogodio direktno iz kornera. Da je bilo VAR-a, vjerovatno bi se svirao faul nad golmanom, no ovako je sudija pokazao na centar.

Šokirano i zabrinuto lice Jurgena Kloppa narednih 15-ak minuta, no onda se sve promijenilo i u samo 10 minuta Liverpool postiže dva gola za potpuni preokret.

Prvo je Firmino u 19. minuti zabio za 1:1, a u 29. minuti Sadio Mane je strijelac za 2:1 i Liverpool mirnije odlazi na odmor.

U nastavku meča je nastavljena dominacija domaćeg tima, da bi u 67. minuti Firmino pogodio na odbijenu loptu poslije Salahove šanse. U nadoknadi još jedan gol, sada za goste, a Gudmundsson je bio strijelac za 3:2.

Vratila se nada i gostima i Manchester Cityju da Redsi mogu da prospu bodove, no onda je u 93. minuti Sadio Mane postavio konačnih 4:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool se sada okreće revanšu s Bayernom u Ligi prvaka, a osam kola prije kraja ima bod manje od Cityja. U narednom kolu Redsi gostuju Fulhamu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi