Može li Posušje istopiti prednost Klisa?

Uzbudljivo je u Drugoj ligi Jug

Može li Posušje istopiti prednost Klisa?

S. Mlaćo

Uzbudljivo je i u Drugoj ligi Jug. Četiri kola prije kraja Klis ima tri boda prednosti nad Posušjem i do kraja će ova dva tima voditi veliku bitku za prvaka.

Situaciju u ovo grupi prate i federalni prvoligaši s obzirom da će ukoliko prvak bude Klis iz Prve lige FBiH ispasti tri kluba. Tim iz Buturović Polja ne ispunjava uvjete za plasman u viši rang, a ukoliko prvak bude Posušje ovaj tim bi naredne sezone igrao Prvu ligu FBiH.

Kada je raspored u pitanju, Klis do kraja sezone očekuje gostovanje kod Sloge Gornji Vakuf Uskoplje u narednom kolu te u posljednjem kod NK Troglav 1918, dok će između ova dva gostovanja tim iz Buturović Polja na svom terenu ugostiti Ramu i Branitelj.

Posušje u narednom kolu gostuje Bjelopoljcu, a zatim u Posušje stiže Turbina. Nakon toga nekadašnji član Premijer lige će u goste HNK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje, a u posljednjem meču ove sezone na Mokri dolac stiže HNK Rama.

Posušje ispunjava sve uvjete za igranje Prve lige što su i potvrdili iz ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

"Sve ispunjavamo trenutno, od kapaciteta stadiona, do selekcija i svih popratnih sadržaja koje trebaju imati federalni prvoligaši", istakli su iz HŠK Posušje za SportSport.ba.

Posušje ima i bolji duel od Klisa, pa će biti zanimljivo ispratiti zavšnicu u grupi Jug.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi