Klis slavio, novi kiks Posušja, Turbina konačno slavila
Nogometaši Klisa pobjedu su posvetili Nedimu Kudri koji je prije par dana postao otac

Druga liga Jug

Klis slavio, novi kiks Posušja, Turbina konačno slavila

S. Mlaćo

Uzbudljivo je iz kola u kolo u Drugoj ligi Jug. Vodeći Klis je slavio u u derbiju kod Brotnja iz Čitluka sa 3:0, dok je Posušje poraženo u Tomislavgradu 2:1.

Dva puta je za Klis pogađao Amel Bajrić, a jednom Bern Šimunović.

Tomislavgrad je pružio sjajnu partiju protiv Posušja i slavio 2:1. Vodstvo domaćima donio je Josip Stipić, na 2:0 je povisio Josip Ivić, a konačnih 2:1 u sudijskoj nadoknadi postavlja Jure Glavina.

Turbina je potpuno iznenađujuće nadigrala Branitelj 3:1 i upisala tek drugu pobjedu u 19. kola. Gosti su doputovali sa 11 nogometaša, a domaći poveli pogotkom Ilvaza Hatića u 22. minuti. Autogolom Admira Nezirića gosti dolaze do izjednačenja, ali pobjedu domaći donose Haris Zukić i svojim drugim pogotkom na meču Ilvaz Hatić.

Bjelopoljac je pogotkom sjajnog napadača Armina Abazovića nadigrao Slogu G. Vakuf Uskoplje (1:0), dok su Kamešnica i Rama podijelili bodove (1:1). Za domaće je strijelac bio Haris Ljutić, a za goste Marko Jeličić.

Stolac je sigurno slavio protiv Troglava 1918. Dva pogotka Martina Puljića i jedan Roberta Stankovića bila su domaćima dovoljna za sigurnih 3:0.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

U Neumu smo vidjeli tri pogotka. Neum je savladao Grude 2:1, a gosti su prvi poveli pogotkom Martina Ivankovića u 32. minuti. Izjednačio je u 45. minuti Filip Šutalo, a pobjedu domaćima donosi u 83. minuti Stipe Vujinović.

Klis je lider na tabeli sa 49 osvojenih bodova, Posušje ima 44, a Neum 35.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi