Može li Zrinjski popraviti loš dojam iz Trnave?

Bh. prvak traži prolaz protiv Spartaka

Može li Zrinjski popraviti loš dojam iz Trnave?

Mostarski Zrinjski će danas Pod Bijelim brijegom ugostiti Spartak iz Trnave, protiv kojeg će pokušati doći do pobjede i plasmana u 2. pretkolo Lige prvaka.

Prije sedam dana u Slovačkoj, Plemići su pružili dosta blijedu partiju i poraženi su sa 1:0 od Spartaka koji također nije briljirao. Većim dijelom izuzetno dosadnu utakmicu prekinuo je gol Jirke u 89. minuti, koji je Mostarcima donio ozbiljne glavobolje pred revanš.

Rezultat 0:0 bio bi kud i kamo povoljniji za bh. prvake, koji će ipak u ovu utakmicu ući sa zaostatkom (1:0) i bit će im potrebna pobjeda od dva gola razlike kako bi se plasirali u narednu rundu takmičenja, što neće biti nimalo lako protiv nezgodnih Slovaka.

"Naravno da nismo zadovoljni rezultatom iz Trnave. Do 70. minute imali smo aktivnih 0:0 dok se nije dogodilo isključenje Čirjaka koje nas je poremetilo u taktičkim zamislima. Ono što mi ulijeva optimizam jeste da mi nismo bili na 100% svojih mogućnosti, a smijem reći da nismo bili ni na 70%. Napravit ćemo sve što je u našoj moći, ostaviti srce na terenu i pokušati izboriti plasman u drugo pretkolo ali nećemo krenuti grlom u jagode. Morat ćemo više riskirati, ali srljanja nema. Utakmice Lige prvaka ne daju takav akomoditet da imamo 5, 6 velikih šansi. Moramo puno raditi da bi stvorili jednu, dvije i biti koncentrirani da ih iskoristimo", rekao je trener Zrinjskog Ante Miše, koji je izrazio želju da njegov tim rano dođe do vodstva.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mi se ne smijemo braniti. Naš cilj je postići gol i sve nakon toga bilo bi nam mnogo lakše. Smatram da još uvijek Zrinjski ima ulogu favorita, ipak je on bio nositelj, a nogomet je nepredvidljiv tako da se može svašta dogoditi. U Mostaru nas čeka drukčija utakmica od one u Trnavi. Domaćina će nositi publika, a i mi očekujemo naše navijače i nadam se da će ih moji igrači čuti i da će im to sutra biti dodatni poticaj", rekao je trener Spartaka Radoslav Latal.

Utakmica Zrinjskog i Trnave igra se danas s početkom u 18 sati, a pobjednik dvomeča će u 2. pretkolu Lige prvaka igrati protiv Legije. Poraženi tim nastavlja svoju avanturu u 2. pretkolu Evropske lige i to protiv Vallette.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi