Mozgov 18 poena za pobjedu

Rusi lako sa Litvancima

Mozgov 18 poena za pobjedu

Pred domaćom publikom od 3 000 gledalaca Rusija je u odličnoj košarkaškoj predstavi bez većih problem savladala Litvaniju sa 91:76.

Ako je i bilo neke neizvjesnosti u ovom susretu nakon odličnog otvaranja i ranog vodstva igrača Rusije, ona je definitivno uništena u trećoj četvrtini u kojoj su ruski košarkaši napravili seriju od 16:2. Za pobjednike najviše je postigao Mozgov, koji je dao 18 poena uz 6 skokova, te Kiriljenko (17+7), Fridzon 14 i Pankrašov 12. U timu Rusiju nije bilo Hrjape.
Za Litvance, koji su nastupili lišeni pomoći Lavrinoviča i Petravičiusa, Jankunas je bio najefikasniji sa 15 poena, dok je Valančiunas dodao 14 poena i 7 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.