Mramor ekspresno odgovorio Bosni

Šta se dešavalo u Mramoru?

Mramor ekspresno odgovorio Bosni

E. Škorić

Nakon što su se iz FK Bosna Mionica oglasili saopštenjem kako bi ukazali na neke nepravilnosti tokom gostovanja u Mramoru brzo je stigao i odgovor domaćina.

Bosna je imala pritužbe na organizatora utakmice i na suđenje, ali Mramorčani tvrde da je sve bilo "po zakonu". 

"U posljednje tri sezone Bosna iz Mionice je dva puta pobijedila u Mramoru te su krajnje sportski i korektno ispraćeni iz Mramora te su tada imali samo riječi hvale za naš klub kao i na organizaciju utakmice", navodi se u saopštenju Mramora.

2.Mramor je u prethodnim sezonama izgubio mnogo bodova kući, bodove su redom nosile ekipe: Gradina Srebrenik, Bosna Kalesija, Sloga Tojšići, Dinamo Donja Mahala, Odžak 102, Radnički Lukavac, Seona kao i Bosna iz Mionice te niti jedna od tih ekipa se nije požalila na prijem, na regularnost kao i na organizaciju utakmice(gdje Vi spominjete da se utakmica igrala sa jednom loptom.)

"Isto tako i u proljetnom dijelu prošle sezone Vaš doček u Mionici nije za pohvaliti, kao ni suđenje na daleko poznatog Kenana Bajraktarevića čiji cirkusi sa prvoligaških utakmica obilaze region. Taj isti Bajraktarević je na proljeće blago rečeno iskasapio našu ekipu, dopustio pregrubu igru i preoštre startove Vaših igrača te iste nije uopšte sankcionisao, a šlag na tortu su bile psovke i uvrede od istog tog Kenana Bajraktarevića koje su bile upućene našem igraču a koje su mogli čuti i svi prisutni na stadionu, ali mi poslije te utakmice se nismo oglašavali i nismo pravili ovakve "skandalozne" izvještaje", tvrde Mramorčani.

U ostatku njihovog saopštenja piše:

"Prijatelji" iz Mionice isto tako se niste žalili ni nakon prošlogodišnje pobjede u Mramoru, kada se Mramor nalazio u najtežem periodu od osnivanja kluba i tada ste nas pobijedili u Mramoru. Napominjemo Vas ako ste zaboravili da je sudac te utakmice Alić Ademir iz Srebrenika zauzeo poprilično čudan sudijski kriterij te nasmijavao kako Vas tako i nas sa čudnim sudijskim odlukama. Podsjećamo Vas prvi asistent na toj utakmici je signalizirao kazneni udarac za Mramor, ali glavni sudac te utakmice se nije oglašavao i tada nije bilo problema nikakvih, niste se žalili jer ste tu utakmicu pobijedili.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Zato molimo Vas "sportski prijatelji" iz Mionice da krivca za današnji poraz ne tražite u našim redovima, organizaciji utakmice kao ni u službenim licima današnje utakmice, te da ne dižete nepotrebne tenzije i ne pljujete javno po našem klubu i ne štetite ugledu našeg kluba.

Sretno u nastavku prvenstva i vidimo se iduće godine u Mionici!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi