Mravac i Čustović izgubili

Fudbalsko prvenstvo Belgije

Mravac i Čustović izgubili

Večerašnjim utakmicama kompletirano je peto kolo fudbalskog prvenstva Belgije, u kojima je nastupio i jedan reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Adnan Mravac je sa svojom ekipom Westerloa na svom terenu dočekao Club Brugge, te je poražen rezultatom 1:2.

Junak pobjede gostiju bio je Roberto Vargas, koji je postigao oba gola. Prvo je već u drugoj minuti zatresao mrežu domaćeg golmana, da bi u 62. minuti postigao i drugi gol za goste. Sve što je Westerlo uspio do kraja susreta uraditi jeste počasni gol Brusla u 73. minuti.

U preostale dvije utakmice Germinal Beerschot, bh. internacionalca Adnana Čustovića poražen je od Genta sa 1:0, dok je Racing iz Genka na svom terenu odnio pobjedu nad Liersom rezultatom 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.