Mravac u Beču pokrenuo fudbalsku školu

Nekada igrao za reprezentaciju BiH

Mravac u Beču pokrenuo fudbalsku školu

Nekadašnji reprezentativac BiH Adnan Mravac bez fudbala ne može ni danas kada je u mirovini.

Problemi s povredama doveli su do toga da Mravac prilično rano 'okači kopačke o klin', tačnije u 31. godini, no kroz karijeru stekao je dovoljno znanja i iskustva da dio prenese i na one najmlađe.

Po završetku karijere Mravac je ostao da živi u Austriji, a u Beču je zajedno s partnerom odlučio pokrenuti fudbalsku akademiju koja je za kratko vrijeme okupila brojne dječake najmlađih uzrasta.

"Već nekoliko godina sam o tome razmišljao. Sada se našao jedan partner koji bi zajedno sa mnom u tome bio, priča koju smo osmislili zvuči super i nadam se da ćemo imati uspjeha. U isto vrijeme se poklopilo da smo u Beču našli i dobar teren, tako da su se kockice sve posložile i maksimalno ambiciozno pristupamo tom projektu", ispričao je Mravac.

U ovom je Mravac više sporadično, budući da uporedo s uspjehom u Austriji radi i kao fudbalski agent. Danas vodi brigu o karijerama nekoliko talentovanih klinaca iz najjačih tamošnjih klubova. 

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Mravac je, podsjetimo, pozivan u reprezentaciju BiH dok su selektori bili Miroslav Ćiro Blažević i Safet Sušić. U karijeri je igrao za Jedinstvo, Lillestrom, Mattersburg, Westerlo, Dynamo Dresden...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti