Mrgan junak Veleža u pobjedi nad GOŠK-om iz Dubrovnika

Rođeni slavili novu pobjedu

Mrgan junak Veleža u pobjedi nad GOŠK-om iz Dubrovnika

S. Mlaćo

Danas je na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni odigrana prijateljska utakmica, deseta od početka priprema, između FK Velež i NK GOŠK Dubrovnik. Na kraju, pobjeda Rođenih rezultatom 2:1.

Mostarci su današnju utakmicu započeli u sljedećem sastavu: Rahimić – Doljančić, Imamović, Kuduzović, Mešanović – Ćosić, Rodrigo, Mujezinović – Behram, Ovčina, Brandao.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše šansi. Umor igrača, kiša koja je dodatno teren sa umjetnom travom učinila brzim, i prohladno vrijeme učinili su svoje. Velež u 28. minuti dolazi do prvog gola preko Mustafe Mujezinovića. Pred kraj poluvremena Brandao je imao priliku da se upiše u strijelce, ali je golman gostiju bio na visini zadatka. Tako se na odmor otišlo rezultatom 1:0 za Velež.

U drugom poluvremenu Velež je krenuo u sastavu: Rahimić – Memić, Valencia, Zvonić, Nukić – Obradović, Isić, Lucas – Kulović, Adriano, Mujanović.

U 60. minuti Rođeni su zaprijetili iz kornera kada je Zvonić pokušao, ali bez promjene rezultata. Nakon toga, priliku za igru dobio je Maid Mrgan, koji je zamjenio Adriana.

Gosti iz Dubrovnika su uspjeli poravnati u 65. minuti. Rođeni su ubrzo nakon toga imali priliku doći do nove prednosti, ali Zvonić nije iskoristio penal kojeg je iznudio Mujanović.

Pred sami kraj utakmice, Velež dolazi do drugog gola. Maid Mrgan, kapiten juniora Rođenih, sa 40 metara pogađa mrežu gostiju, i postavlja konačnih 2:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prijateljski meč:

FK Velež Mostar - NK GOŠK Dubrovnik 2:1 (1:0)

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi