Mrkobrada: Ništa ružno među igračima, laser nije bezazlena stvar

Odjeci derbija

Mrkobrada: Ništa ružno među igračima, laser nije bezazlena stvar

Adnan Beganović

Derbi 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sinoć su na našem najvećem stadionu odigrali Sarajevo i Borac, a kao i onaj u Banjoj Luci, završen je bez pobjednika (1:1).

Gosti iz Banja Luke su bili mnogo bliže pobjedi. Poveli su u 2. minuti i sve do sudijske nadoknade su imali tri boda u džepu, no kada je glavni sudija meča Irfan Peljto namjeravao svirati kraj, stoper Marin Aničić se najbolje snašao pred golom Borca i pogodio je za 1:1.

Susretu su prethodila i za Bosnu i Hercegovini neuobičajena "prepucavanja" na društvenim mrežama između FK Sarajevo i FK Borac, odnosno prvog čovjeka banjolučkog kluba Milana Tegeltije, no ono što je najvažnije, na terenu je sve prošlo bez incidenata među fudbalerima.

Govorio je o tome i trener golmana Borca i naše reprezentacije, Siniša Mrkobrada, koji je imao i zamjerku na ponašanje jednog navijača domaćeg tima, koji je tokom svih 90 minuta, laserom ometao prije svega golmana gostujuće ekipe.

"Još jedan derbi na Koševu je bio i prošao. Uvijek ostaje gorak okus nakon postizanja gola dvije minute prije kraja. Zvuči kao floskula, ali "to je nogomet", istakao je Mrkobrada i dodao:

Oglasi

"I nešto vrlo važno. Nisam oftalmolog, ali laser kojim ometate protivničkog golmana nije bezazlena stvar. Moramo biti strogi protiv ovoga. Puno napetosti prije i oko utakmice ali ništa ružno među igračima na terenu. I to može donijeti radost. Aj' Borac".

Inače, Borac se nakon 13 odigranih kola nalazi na vodećem mjestu premijerligaške tabele sa 30 osvojenih bodova. Sarajevo je trećeplasirano sa šest bodova manje, dok je Zrinjski drugoplasirani sa 26 bodova i utakmicom manje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu, koje je na rasporedu za vikend, Borac će u Banjoj Luci odmjeriti snage sa Željezničare, dok Sarajevu predstoji teško gostovanje u Posušju.

Pored ova dva meča u 14. kolu se sastaju i Zvijezda 09 - GOŠK, Velež - Zrinjski, Tuzla City - Široki Brijeg, te Sloga Merdian i Igman.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije