Mrtva trka Cityja, Valencije, PSG-a i Intera
Foto: Raheem Sterling (Manchester City), Mina i Parejo (Valencia), Cavani i Neymar (PSG), Icardi (Inter) (EPA)

Četiri ekipe još uvijek bez poraza

Mrtva trka Cityja, Valencije, PSG-a i Intera

Lige petice ne viđaju često sezonu poput ove. Manchester City čini čuda u Premiershipu i Ligi prvaka, PSG u prosjeku daje oko četiri gola po meču, a Valencia i Inter su još neporaženi?!

Nevjerovatno mnogo novca su PSG i Manchester City potrošili minulog ljeta, a čini se kako bi im se to mogo na kraju isplatiti. Iako je još uvijek rano govoriti o tome jer nisu osvojili nijedan trofej, čini se da novac vlasnika PSG-a i Cityja ipak može kupiti sve što požele. 

Za sada se ekipe koje spuštene glave izlaze sa terena nakon meča protiv njih samo redaju. Ruku na srce, imamo i tri ekipe koje su uspjele da otkinu po bod. Dakle, Manchester City i PSG su skupa do kraja novembra izgubili šest bodova. Skupa su odigrali 38 mečeva, zabilježili 35 pobjeda, tri remija i 0 poraza. Naravno, obje ekipe drže lidersku poziciju u svojim ligama. City ima osam bodova viška u Premiershipu u odnosu na Manchester United, dok PSG ima šest bodova viška u odnosu na Monaco. Ipak, cilj za obje ekipe je isti - Liga prvaka. Da li mogu do najvećeg klupskog trofeja, ostaje nam da vidimo. 

Ipak, koliko god oni bili dobri, u ovom tekstu vrijedi spomenuti i Valenciju te Inter. To su, uz City i PSG, jedine ekipe koje su još uvijek neporažene ove sezone, samo ako gledamo timove koji se takmiče u ligama petice. 

Valencia je do sada odigrala 13 mečeva ove sezone, odnosno šest manje od Cityja i PSG-a, a zabilježila je 10 pobjeda i tri remija. Šišmiši su trenutno u nizu od devet vezanih pobjeda, ali za tri dana im slijedi gotovo najteži mogući ispit jer na Mestalli dočekuju Barcelonu. Da li će se niz Valencije nastaviti i nakon tog meča ili će Barca da ih razočara i pobjegne na sedam bodova razlike u La Ligi, ostaje nam također da vidimo. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Posljednja ekipa koju ćemo spomenuti u ovom tekstu je Inter. Nerazzurri su jedini klub iz Italije koji nije zabilježio nijedan poraz ove sezone u svim takmičenjima. Ekipa koju sa klupe predvodi Luciano Spalletti odigrala je također 13 mečeva ove sezone i zabilježila je 10 pobjeda uz tri remija. Njihov naredni rival bit će ekipa Cagliarija protiv koje igraju u gostima. 

Dakle, ove četiri ekipe su, računajući sva takmičenja, ove sezone skupa odigrale 64 utakmice. Zabilježile su 55 pobjeda, devet remija i 0 poraza. Dodajmo da se u ovom kontekstu do prije nekoliko dana mogla spominjati i ekipa Lazija, ali tim Simonea Inzaghija je doživio poraz prošlog vikenda u gradskom derbiju od Rome. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi