Mržnja je pobijedila: U Tirani jučer ratno stanje

Žestok okršaj navijača na meču Tirana - Partizani

Mržnja je pobijedila: U Tirani jučer ratno stanje

E. Škorić

U nedjelju je odigran albanski derbi između Tirane i Partizanija.

Gosti su slavili s 2:1 i tako se primakli ekipama iz vrha, ali glavnu riječ na Selman Stermasi stadionu vodili su navijači ili bolje rečeno huligani koji su imali drugačije planove i ciljeve. 

I prije početka utakmice divljački ispadi grupe domaćih huligana, policija je teško uspijevala da stvari stavi pod kontrolu, a sama utakmica je bila na rubu otkazivanja.

Napetost i mržnja osjetile su se od prvog trenutka. Navijači Tirane, kamuflirani huligani, članovi jedne nove navijačke grupe, imali su za cilj da pokažu ko su i šta su, pa su bespoštedno napadali i policiju i navijače/fanove gostujuće ekipe.

Izazvali su opšte nerede, tukli se s policijom, ali i sa suparničkim navijačima, a bilo je i nekoliko degutantnih transparenata i koreografija, poput onog kada na konopcu vise četiri čovjeka sa crvenom zvijezdom (dakle komunističkom) na leđima, aludirajući na navijače Partizanija.

Inače, novoformirana grupa Capital Crew je nastala ove sezone i za kratko vrijeme je dobila veliki broj članova. Uglavnom su to članovi ranije podgrupe West Boys 86, ali i članovi koji nisu bili zadovoljni radom podgrupe Tirona Fanatics.

Tiranu čeka žestoka kazna, a naredne utakmice ova dva rivala biće pod posebnom lupom, baš kao i članovi Capital Crewa.

Top Komentari

Benjamingst
Radi sporta se ljudi tucu. Sport je da se navija I uziva...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi