Msakni majstorijom u 91. minuti presudio Vahinom Alžiru

Tunižani u završnici do tri boda

Msakni majstorijom u 91. minuti presudio Vahinom Alžiru

Edmir Škorić

Na Afričkom kupu nacija u Južnoj Africi danas su igrane utakmice prvog kola u grupi D. Nakon pobjede Obale Slonovače nad Togom, Tunis je savladao Alžir.

Alžir, predvođen bh. stručnjakom Vahidom Halilhodžićem na klupi, otvorio je Afrički kup nacija porazom u srazu s lokalnim rivalom Tunisom. Baš kako je Vaha i ranije govorio, njegova reprezentacija sjajno radi u odbrani, no izostaje realizacija u napadu. Odbrana kod primljenog gola nije mogla ništa.

 

Istina, bilo je prilika na obje strane, ali mreže su mirovale sve do kraja regularnih 90 minuta. Alžirci su bili nešto agresivniji, ali nisu uspjeli da poentiraju. Kako se bližio kraj utakmice, bilo je sve uzbudljivije.

 

Najbolju priliku za Tunis je propustio u 75. minuti rezervista Hamdi Harbaoui. Potpuno sam je primio loptu i kada se činilo da će zabiti za pobjedu nakon što je izašao sam pred Raisa M'Bolhija, ali kao da se uplašio prilike u kojoj se našao i na kraju je pucao pored stative alžirskog gola.

Msakni je u prvom minutu sudačke nadoknade, kada su svi mislili da je sve viđeno, postigao fantastičan pogodak.  

 

Afrički kup nacija, grupa D, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Tunis - Alžir 1:0 (Msakni 91)

 


Tunisia 1--0 Algeria by FufuzelaMedia

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti