Trener objasnio: Zašto je pojačanje od sto miliona eura ostavio na klupi?
Mudryk je danas debitovao za Chelsea tako što je ušao s klupe u drugom poluvremenu derbija protiv Liverpoola.

Graham Potter pojasnio

Trener objasnio: Zašto je pojačanje od sto miliona eura ostavio na klupi?

Eldar Ganibegović

Prije nekoliko dana ozvaničen je najveći transfer ove zime. Chelsea je u svoje redove za 100 miliona eura iz Shakhtara doveo talentovanog ukrajinskog ofanzivca, Mykhayla Mudryka.

Već danas je ovaj mladić debitovao za Plavce i to u derbiju Premiershipa protiv Liverpoola na Anfieldu.

Utakmica je završena s blijedih 0:0, a Mudryk je šansu dobio početkom drugog poluvremena, te se pokazao određenim lijepim potezima.

Trener Chelseaja, Graham Potter, objasnio je zašto je Ukrajinca radije ostavio na klupi, nego koristio u prvoj postavi na današnjoj utakmici.

"Nije igrao od novembra, nije imao ritam utakmica, bio je to rizik. Već neko vreme nije igrao fudbal. Bio je na pauzi od sredine sezone, pa smo morali da se nosimo sa njegovom minutažom, a on je još u fazi privikavanja.

Mislim da ste vidjeli njegovu kvalitetu, mislim da je imao dobar utjecaj na igru. Ponekad ljudi misle da mi treneri pretvaramo igrače u super igrače, ali Mudryk razumije igru, radi se samo o malim prilagodbama", rekao je Graham Potter.

Oglasi

Iako je doveden za suludu svotu novca, Ukrajinac nije najskuplje pojačanje u historiji Chelseaja.

To je zapravo Romelu Lukaku kojeg je Interu pretprošlog ljeta Chelsea platio čak 113 miliona eura, pa ga istom timu vratio na posudbu nakon samo godinu dana.

Ako Mudryk krene stopama Lukakua, crno mu se piše. S njim je Chelsea definitivno promašio, a vidjet ćemo u kakvom će se svjetlu pokazati Ukrajinac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svakako, njegov prelazak u London za 100 miliona eura je najveći transfer u historiji ukrajinskog fudbala.

Chelsea u narednom kolu dočekuje ekipu Fulhama, te će to biti šansa za Mudryka da po prvi put nastupi pred domaćim navijačima. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi