Everton nakon sezone u kojoj nije odigrao ni minute otkrio sudbinu Muhameda Bešića

Pokušat će oživiti karijeru

Everton nakon sezone u kojoj nije odigrao ni minute otkrio sudbinu Muhameda Bešića · Zvanično

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić prošle sezone nije upisao ni minute nastupa u dresu Evertona i došlo je vrijeme za rastanak s engleskim klubom.

Bešić je proteklu sezonu proveo u dresu Evertona, ali Carlo Ancelotti uopšte nije računao na njegove usluge. Očekivalo se da će bh. veznjak otići negdje na posudbu, no ni to se nije desilo.

Ovaj 28-godišnjak je mečeve svog kluba posmatrao iz svog doma jer nije bio u konkurenciji za utakmice, te je očito strpljivo čekao kraj sezone kako bi mogao uzeti stvari u svoje ruke.

Naime, jasno je da će Bešić ovog ljeta napustiti Goodison jer mu ističe ugovor, a Everton je danas potvrdio da s bh. reprezentativcem neće biti produžena saradnja.

Everton je na zvaničnoj stranici objavio listu igrača koji će ovog ljeta sigurno napustiti kluba, a među njima je i Bešić.

Pored Bešića čelnici Evertona su odlučili da neće produžiti ugovore s Joshuom Kingom, Theom Walcottom i Yannickom Bolasijem.

Oglasi

Također, Robin Olsen se nakon posudbe vraća u Romu jer klub ne želi da otkupi njegov ugovor. Iz Evertona su poželjeli ovim igračima sreću u nastavku karijere.

Sigurno je da će Bešić imati ponuda za nastavak karijere, a prethodnih sedmica špekulisalo se da bi se mogao vratiti u Mađarsku i ponovo nastupati u dresu Ferencvaroša.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bešić je upravo iz Ferencvaroša na ljeto 2014. godine prešao u Everton za skoro pet miliona eura nakon odličnog nastupa u dresu bh. reprezentacije na Mundijalu u Brazilu.

Tokom boravka u Evertonu naš reprezentativac je igrao na posudbama u Middlesbroughu i Sheffield Unitedu.

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Libo Muhameda taki , zaradio momak milione - a ovdje pojedinci sto ga pljuju + sprdaju se na njegov racun nemaju ni petaka u dzepu
13 0
zvjezdan10
nevjerovatno tek 28 godina liku , imam osjećaj kao da se 15 godina vrti oko repke
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi