Muhamed Bešić napustio Middlesbrough, slijede ga klupska legenda i John Obi Mikel

Dosta odlazaka sa Riversidea

Muhamed Bešić napustio Middlesbrough, slijede ga klupska legenda i John Obi Mikel

Posudba bh. reprezentativca Muhameda Bešića u Middlesbrouhu je danas i zvanično istekla, pa se on vraća u svoj matični Everton.

Middlesbrough je odlučio ne otkupiti Bešićev ugovor, a navodno na njega ne računaju ni Everton.

Još uvijek nije poznato gdje bi Muhamed Bešić mogao nastaviti karijeru, a kao potencijalne destinacije bh. veznjaka se pominju turski velikani Bešiktaš i Fenerbahče.

Ubrzo nakon Muhameda Bešića, Middlesbrough će napustiti još nekolicina igrača.

Riverside stadion napuštaju pozajmljeni igrači Rajiv La Parra i Jordan Hugill, a to će učiniti i Stewart Downing, John Obi Mikel, Dimi Konstantopoulos i And Lonergan - igrači kojima ističu ugovori.

Middlesbrough, prema informacijama britanskih medija, pomenutoj četvorci neće ponuditi produženje saradnje, pa će tako Riverside napustiti klupska legenda Stewart Downing (34).

Nekadašnji reprezentativac Engleske je u dva "mandata" za Middlsebrough odigrao 404 utakmice, a 2004. je sa timom u kojem je i počeo karijeru osvojio Liga kup. Dvije godine kasnije je sa Borom igrao finale Kupa UEFA.

Sa Riverside stadionom se, kao što je već rečeno, pozdravlja i nekada sjajni veznjak Chelseaja John Obi Mikel, a nije poznato gdje bi ovaj 32-godišnjak mogao nastaviti karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi