Gdje će završiti Muhamed Bešić?

Završio svoje u Evertonu

Gdje će završiti Muhamed Bešić?

Everton, prema pisanju britanskih medija, definitivno ne računa na našeg reprezentativca Muhameda Bešića.

Karamele su dovele Bešića nakon što se 2014. godine na Svjetskom prvenstvu "proslavio" čuvajući Lionela Messija, ali na Goodison Parku se nije pretjerano naigrao, pa je i ovu sezonu bio primoran odraditi u drugoj sredini.

S obzirom da u zadnje vrijeme igra odlično za Middlesbrough bilo je naznaka da bi Everton po okončanju posudbe mogao vratiti Bešića, ali do toga, kako stvari stoje, definitivno neće doći. Trener Marco Silva ga ne želi u svom timu i stoga će direktor Marcel Brands ovog ljeta saslušati svaku od ponuda i na kraju naći najbolje rješenje za obje strane.

Jasno je kako će Everton prodati Bešića, a kao potencijalni kupci sada se pominju ljuti rivali Bešiktaš i Fenerbahče, te Middlesbrough za koji danas nastupa kao posuđen igrač. Bešićeva želja je navodno da ostane u Engleskoj, ne bi imao ništa protiv da to bude i Middlesbrough, no dosta toga će ovisiti i od toga hoće li klub s Riversidea izboriti plasman u Premier ligu.

Špekuliše se kako će Everton za Bešića tražiti duplo veći iznos od onog za koji je prethodno stigao iz Ferencvaroša. Riječ je o svoti od 10 miliona eura.

Posljednji nastup za Everton je Bešić, podsjetimo, imao još 7. decembra 2017. godine u Evropskoj ligi protiv Apollona iz Limassola.

Everton će se riješiti još nekih igrača

Ekipa Evertona će osim Bešića u nadolazećem prijelaznom roku prodati još nekoliko fudbalera.

Iako su to pokušavali napraviti i prethodnih sezona, kada su dovodili veliki broj igrača, sada će ponovo početi ispočetka i velika je lista onih koji će napustiti klub.

Od poznatih imena u planovima trenera Marca Silve, između ostalog, nisu još Phil Jagielka i Leighton Baines, a očekivanja nije opravdao ni Cenk Tosun.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi