Bešić se prije očekivanog vratio nakon teške povrede i odmah postigao gol u velikoj pobjedi!

Sjajne vijesti iz Mađarske

Bešić se prije očekivanog vratio nakon teške povrede i odmah postigao gol u velikoj pobjedi!

E. Ganibegović

Sjajni bh. veznjak Muhamed Bešić u februaru je doživio tešku povredu, ali danas se konačno vratio na teren i to na najbolji mogući način - pogotkom.

Podigao je formu na skoro najveći nivo, počeo podsjećati na svoje najbolje dane iz 2014. i 2015. godine, a onda je Muhamed Bešić doživio povredu u februaru mjesecu 2023. godine.

Pokidao je križne ligamente desnog koljena, istog onog kada je nastupao za Everton, te je morao na dugu pauzu.

Iako se spominjalo da bi se Bešić na teren mogao vratiti u oktobru ili novembru, on se nakon više od sedam mjeseci pauze vratio danas i to na sjajan način.

Njegov Ferencvaros igrao je u kupu Mađarske gostujuću utakmicu protiv Nagyecseda i slavio s čak 0:3, te prošao u šesnaestinu finala.

Pešić i dva puta Lisztes su pogađali u prvom dijelu utakmice, a onda su redom u drugom strijelci bili Zachariassen, Owusu, Siger, Bešić i opet Owusu.

Oglasi

Sjajne su ovo vijesti i za Mehu Kodru. Sigurno je Bešić kada je u formi veliko pojačanje za našu reprezentaciju, a naročito tromi i bezidejni vezni red koji joj je rak rana.

Sada će Muhamed Bešić sigurno pomalo dobijati sve više i više minuta na terenu, te ostaje da vidimo u kakvu će formu uspjeti ući.

Naša reprezentacija nove utakmice u skoro izgubljenim kvalifikacijama za EURO igra u oktobru i to protiv Lihtenštajna i Portugala, a vidjet ćemo da li će se popularni Mume naći na spisku.

Mađarski kup, 1/32 finala:

Nagyecsed - Ferencvaroš 0:8

Top Komentari

@rm1n
Najveća seljačina BH fudbala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti