Sin poslao ocu jasnu poruku: Utakmica za pamćenje u Mađarskoj, Kodro u centru pažnje!

Dva preokreta i čak osam golova

Sin poslao ocu jasnu poruku: Utakmica za pamćenje u Mađarskoj, Kodro u centru pažnje!

E. Čaušević

MOL Fehervar i Ferencvaroš odigrali su večeras spektakularnu utakmicu u okviru drugog kola mašarske OTP Bank lige, a na kraju gosti su slavili sa 5:3. Iako je njegov tim poražen bh. reprezentativac Kenan Kodro bio je jedina svijetla tačka u ekipi Fehervara i svom ocu Mehi poslao je jasnu poruku.

Večerašnji meč na MOL Areni donio nam je pravi spektakl na kojem smo vidjeli čak osam golova i nekoliko preokreta, a na kraju Ferencvaroš je uspio da osvoji tri boda jer je slavio sa 5:3.

Ferencvaroš je odlično otvorio utakmicu i poveo već u 13. minuti kada je Lisztes postigao pogodak za 1:0. Gosti su nakon pola sata igre vodili već sa 2:0, a ovaj put strijelac je bio Ramirez.

Međutim, MOL Fehervar se u samom finišu prvog dijela vratio u meč. Kastrati je zabio gol za 1:2 i vratio nadu domaćoj ekipi da može izbjeći poraz.

Potpunu rapsodiju Fehervara vidjeli smo početkom drugo poluvremena, a na scenu je stupio danas sjajni Kenan Kodro.

Oglasi

Bh. reprezentativac je pokazao još jednom da je u sjajnoj formi jer je u razmaku od svega četiri minute Fehervaru donio potpuni preokret.

Kodro je u 53. minuti uspio da poravna na 2:2, a samo četiri minute kasnije bh. reprezentativac je ponovo pogodio mrežu Ferencvaroša i erupciju oduševljenja navijača jer je MOL Fehervar uspio da preokrene na 3:2.

Ipak, slavlje domaćih nije dugo trajalo jer je Ferencvaroš žestoko uzvratio. Gosti su u 63. minuti preko Zachariassena poravnali na 3:3, a svega tri minute kasnije Varga postiže gol za 4:3 i novi preokret na meču.

Konačan udarac Fehervaru zadao je Traore koji je u 71. minuti postavio konačnih 5:3 i donio pobjedu Ferencvarošu u utakmici za pamćenje.

Kodro je s dva gola bio najbolji u svom timu i poslao je jasnu poruku ocu Mehi koji je nedavno preuzeo kormilo reprezentacije BiH, te je pokazao da na svog sina itekako ozbiljno može računati u budućnosti.

S druge strane, bh. veznjak Amer Gojak pobjedu Ferencvaroša odgledao je s klupe za rezervne igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi