Muhamed Bešić se odazvao Jagodiću

Stavio se na raspolaganje nacionalnom timu

Muhamed Bešić se odazvao Jagodiću

Edmir Škorić

U Vogošći je danas počelo okupljnje U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, a selektoru Vladi Jagodiću odazvali su se skoro svi igrači.

Mlada bh. reprezentacija će 5. marta, u srijedu, na stadionu Otoka odigrati kontrolnu utakmicu. Selektoru Jagodiću niko nije otkazao mini-pripreme, a raduje i to da se odazvao i Muhamed Bešić.

Bešić je imao nesuglasica sa Jagodićem u prošlosti, ali nesporazumi su izglađeni, te je Bešić odlučio doći na okupljanje u Vogošću. Opravdano će zbog leta kasniti Milanov mladi nogometaš Andrej Modić, a bit će zanimljivo vidjeti da li će Sanjin Prcić doći.

Nogometaš Sochauxa je prije nekoliko dana izjavio da Jagodić, ali i Sušić ne moraju računati na njega. Nadamo se da će i nezadovoljni Prcić biti selektoru na raspolaganje.

Jagodić je pozvao sljedeće igrače: Kenan Pirić (Gent/Bel), Ivan Tirić (Rudar Kakanj), Muhamed Bešić (Ferencvarosi/Mađ), Sead Hajrović (Grasshoppers/Švi), Safet Šivšić (Olimpic), Jozo Špikić (Široki Brijeg), Haris Muharemović (Sarajevo), Haris Hajradinović (Trencin/Svk), Renato Gojković (Čelik), Edin Šehić (Zagreb/Hrv), Srđan Grahovac (Borac), Sanjin Prcić (Sochaux/Fra), Mladen Veselinović (Viktoria Plzen/Češ), Gojko Cimirot (Sarajevo), Nermin Zolotić (Željezničar), Arman Čerimagić (Gent/Bel), Boban Lazić (Olympiacos/Grč), Faris Hadžić (Sarajevo), Fedor Predragović (Borac), Andrej Modić (AC Milan/Ita), Marko Maletić (Oss/Hol), Bahrudin Atajić (Shrewsbury/Eng), Stefan Mihajlović (Crvena zvezda/Srb), Armin Hodžić (Liverpool/Eng), Riad Bajić (Željezničar), Mirko Marić (Široki Brijeg), Samir Radovac (Sarajevo), Ismar Hairlahović (Hajduk/Hrv), Dženan Bureković (Čelik), Damir Sadiković (Željezničar).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.