Muhamed Subašić u 32. godini pronašao novi klub, no nogomet je sada manje važan

Igrat će u Austriji

Muhamed Subašić u 32. godini pronašao novi klub, no nogomet je sada manje važan

E. Škorić

Nekadašnji reprezentativac BiH Muhamed Subašić 30. juna napušta redove bavarskog regionalnog tima SV Waker Burghausen.

Tridesetdvogodišnji nogometaš radi kao logističar u hemijskoj firmi iz Burghausena i usput je igrao nogomet za četveroligaša iz Bavarske, no čini se da će ipak u prvi plan staviti porodicu i poslovnu karijeru.

Stoga je odlučio da napusti SV Wacker i da igra "nižerazredni" nogomet u Austriji za UFC Stampf Ostermiething.

Subašić je u karijeri igrao za Laktaše, Olimpik s Otoke, te u Njemačkoj za Dynamo Dresden i Wacker u čijem dresu je upisao 113 nastupa.

U prijateljskoj utakmici protiv Slovačke je 17. novembra 2010. debitovao za BiH u 3:2 pobjedi našeg nacionalnog tima, a postigao je gol u susretu s Poljacima (2:2) u decembru iste godine. Ukupno je odigrao tri meča za Zmajeve.

Jedini trofej u karijeri osvojio je u dresu Olimpika u sezoni 2014/15. Bivši premijerligaš s Otoke tada je osvojio Kup BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi