Husković zablistao u dresu Austrije, Bešiktaš s lakoćom slavio u Bakuu protiv Nefčija

Konferencijska liga

Husković zablistao u dresu Austrije, Bešiktaš s lakoćom slavio u Bakuu protiv Nefčija

Edmir Škorić

Austria iz Beča, koja je prethodno izbacila Borac u drugom pretkolu, nalazi se korak od plasmana u play-off Konferencijske lige.

Austrijanci su gostovali večeras u Varšavi ekipi Legije, te su slavili sa 2:1 i na dobrom su putu da igraju u play-offu. U slučaju da u revanšu zadrže prednost, igrali bi za grupnu fazu protiv Omonije ili Midtjyllanda.

Junak bečkog tima bio je mladi austrijski reprezentativac bh. korijena Muharem Husković, koji je postigao golove u 11. i 56. minuti. Bio je jedan od najboljih pojedinaca utakmice, a na terenu je proveo 67 minuta.

20-godišnji Husković smatra se budućim reprezentativcem BiH, iako tu odluku tek treba da donese. Napadač je samo godinu dana ranije imao tešku saobraćajnu nesreću u Austriji.

Bečki klub tada je objavio zanimljiv video sa riječima podrške za svog talentovanog nogometaša. Brojni treneri i igrači poslali su poruku Huskoviću, a između ostalih Edin Džeko, Vedad Ibišević i Sergej Barbarez.

Oglasi

Poruku podrške uputio je i hrvatski trener Slaven Bilić, zatim najveća zvijezda Austrije David Alaba, reprezentativci Austrije Dragović, Arnautović, Wimmer i mnogi drugi.

Srećom, brzo se oporavio, a danas oduševljava nastupima u dresu Austrije. Ostaje nam nada da ćemo ga uskoro gledati u dresu BiH, iako je jasno da će Austrijanci uraditi sve da bude njihov reprezentativac.

Što se tiče večerašnjeg programa trećeg pretkola Konferencijske lige, APOEL je u Gruziji slavio sa 2:0 protiv Dila Gori, AZ Alkmaar je neočekivano teško (1:0) u Andori protiv Santa Colome, dok je Bešiktaš razbio Neftči sa 3:1 u Bakuu. Željin krvnik očito će tu završiti svoju avanturu.

Norveški Rosenborg je sa 2:1 savladao Hearts, dok je Aktobe remizirao kod rumunskog Sepsija (1:1). Midtjylland je minimalnim rezuiltatom 1:0 dobio Omoniju i Danci su sada korak bliže play-offu.

Veliki broj utakmica počeo je od 20 sati, između ostalih i duel Fenerbahčea Edina Džeke protiv Maribora, dok Rijeka na Farskim otocima igra protiv B36 Torshavna, a Osijek u Turskoj gostuje Adani Demirspor.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Drugi gol pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi