Olimpic poražen od Sarajeva

Varešanović: Nije bio penal za Sarajevo

T. Hebib, foto: A. Berbić

Olimpic je na Koševu, u 15. kolu BHT Premier lige, poražen od Sarajeva rezultatom 3:1. Trener domaćeg tima, Mirza Verešanović, nije bio zadovoljan suđenjem. 

Trener Olimpica istakao je važnost utakmice za njegov tim.

"Danas je bila jako važna utakmica, s obzirom na situaciju na tabeli", rekao je Varešanović, te se osvrnuo na sami tok susreta i suđenje: 

"Što se tiče današnje utakmice, mislim da smo igrali čitav susret s igračem manjem. Dobro smo otvorili utakmicu, poveli smo, no Sarajevo se jako brzo vratilo. Imali smo još dvije 100% prilike. Onda je sudija svirao nepostojeći jedanaesterac", riječi su Varešanovića, koji je na kraju zaključio: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kod drugog gola Sarajeva bio je prekrašaj u skoku. Nama je u Travniku, zbog istog prekrašaja u napadu, poništen čisti gol". 

Nakon pola odigrane sezone Olimpic se nalazi na 11. poziciji, dok je Sarajevo četvrto sa 28 osvojenih bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.