Sarajevo nakon preokreta savladalo Olimpic

BHT Premijer liga BiH, 15. kolo:

Sarajevo nakon preokreta savladalo Olimpic

Olimpic i Sarajevo danas su na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" odmjerili snage u okviu 15. kola BHT Premijer lige BiH, a više razloga za slavlje na kraju je imao aktuelni bh. prvak koji je slavio sa 3:1. 

Izabranici Miodraga Ješića mnogo bolje su otvorili utakmicu i prvu ozbiljniju šansu imali su već u trećoj minuti. Nakon udarca Leona Benke stativa je bila saveznik golmana Dejana Bandovića, a nekoliko minuta kasnije uspjeli su zaprijetiti i gosti. 

Na promjenu rezultata čekalo se do 19. minute. Nakon sjajne lopte Denijala Brkovića mrežu Sarajeva pogodio je Dalibor Pandža i donio svom timu minimalno vodstvo koje je trajalo nešto manje od deset minuta.

Prekršaj Srđana Stanića nad Amerom Bekićem u 29. minuti sudija je bez razmišljanja okarakterisao kao najstrožiju kaznu, a siguran realizator sa bijele tačke bio je Leon Benko.

Nisu se 'domaći' predavali ni nakon primljenog pogotka. Dalibor Pandža je pet minuta prije kraja poluvremena mogao ponovo dovesti Olimpic u vodstvo, ali je onda sve nade da će Olimpic vratiti vodstvo na poluvremenu ugasio Leon Benko u 45. minuti.  

U nastavku utakmice Olimpic je zbog isključenja Srđana Stanića u 56. minuti bio primoran igrati sa igračem manje, ali predaje nije bilo. Gol Emira Plakala pokušali su ugroziti Bojan Regoje i Denijal Brković, da bi potom u 80. minuti neiskorištene šanse kaznio Krste Velkoski pogotkom sa bijele tačke i ujedno postavio konačnih 3:1.

 BHT Premijer liga BiH, 15. kolo:

Olimpic - Sarajevo 1:3 (Pandža 19' / Benko 29', 45', Velkoski 84')

Olimpic: Bandović, Imamović, Regoje, Muharemović, Pandža, Smajić, Stanić, Karić, Videkanić, Varešanović i Jusufović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Plakalo, Rustemović, Kovačević, Bekić, Duljević, Almir Bekić, Leon Benko, Berberović, Barbarić, Kallasi, Ikande.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.