Veldin Muharemović za SportSport.ba

Muharemović: Nepoznanica smo i možemo iznenaditi

D. Kurbegović

Veldin Muharemović je uvjeren kako će Olimpic i naredne sezoen igrati bitnu ulogu u prvenstvu BiH.

 Volio bi da se ponovi prošla sezona kada su Vukovi osvojili Kup.

 "Repriza prošle godine, imalo smo isto generalnu probu protiv Čelika, s tim da je bio bolji ambijent jer smo igrali na Bilinom polju. Mislili smo i sad da ćemo igrati na Bilinom polju, jer nam je trebao dobar teren jer igramo prvu utakmicu na Koševu protiv Spartaka. Sigurno da nisam očekivao poraz i sigurno da s porazom nije dobro ući u prvenstvo. Iz poraza treba izvući poruke. Radili smo na Bjelašnici 12 dana i što smo uradili uradili smo. To je sad iza nas i bez obzira na ovaj poraz, moramo izvući te pouke. Ono što smo danas loše uradili, moramo popraviti, jer sigurno protiv Sparaka se ovakom igrom nećemo proslaviti. Nije albi, ali ovakav teren nas sigurno neće čekati na Koševu. Ono što smo uradili danas je bilo dobro prema naprijed. Čelik je iz kontre više tražio taj pogodak, što su i uradili i mislim da su zasluženo pobijedili. Šta je tu je, idemo dalje. Kažem opet. Volio bih da bude kao i prošle godine, poraz na generalki i sve ostalo historija. Nadam se da ćemo izvući pouke i da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali protekle sezone", rekao je Muharemović.

 U četvrtak će Olimpic igrati prvu evropsku utakmicu. Protivnik je Spartak iz Trnave. Očekivanja su velika.

 "Bili smo dosta u očekivanju protivnika. Dobili smo koga smo dobili i to je ekipa koja je poznata bh. javnosti, jer je Sarajevo igralo s njima 2009. godine. Pokazalo se da se može igrati s njima i tamo i kući. Mi smo jedna specifična ekipa, nepoznanica smo u Evropi i mislim da oni s te strane da su oni u nedoumici. Mi možemo dobiti puno više informacija o njima, kao što i jesmo, šefovi su dobili informacije i u narednih sedam dana ćemo raditi analize i vidjeti koje seu njihove prednosti ili mane. Kažem, ova ekipa Olimpica ima snage da prođe tu utakmicu, naravno uz maksimalan pristup svih igrača, a ne kao što je to bilo danas. Imaćemo izuzetan teren i ono što nama odgovara i ekipu koja voli da se nadigrava. Sve su nam misli usredotočene na tu utakmicu i šanse su 50-50 po meni. Šansa postoji i ako se neko ranije preda, to je loša stvar. Olimpic je prošle godine pokazao da je najbolji kada ga se otiše. Možda je njihova prednost ta što su 7-8 godina igrali Evropu. Imaju veću reputaciju nego mi, ali to ide nama u korist. Nepoznanica smo, i nadam se da uz maksimalan angažman možemo proći tu prepreku", smatra Muharemović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 O novoj sezonu u Premijer ligi BiH je rekao...

 "Ovo je jedna specifična sezona, ova i naredna. Ove sezone ispada šest ekipa i mislim da će puno teže biti bodove na strani nego je to bio slučaj prošle godine. Izuzetno teško nas prvenstvo čeka, ne samo Olimpic već sve ekipe uključujući i ove što su ušli protekle godine, jer puno će se više morati zalagati nego protekle godine. Oni koji budu željeli imati prefisk premijerligaša, moraće se puno više ulagati, što je meni drago. Vidimo da je i savez odlučio da drastično poduzme mjere kada su tereni u pitanju, vidjeli ste Slaviju. Za dobre igre je preduslov dobar teren. Nadam se da će kvalitet popraviti i da će sve biti bolje i bolje", istakao je veznjak Olimpica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.