Muharemović: Pobjeda ne smije doći u pitanje

Olimpic dočekuje Velež

Muharemović: Pobjeda ne smije doći u pitanje

Naredno kolo Premijer lige BiH za Olimpic donosi utakmicu protiv Veleža.

U posljednje tri utakmice izabranici Milomira Odovića nisu ostvarili pobjedu i bodovi protiv Veleža su prijeko potrebni za finiš sezone u kojem je prioritet izboriti opstanak u Premijer ligi BiH. Svjestan toga je i Veldin Muharemović. 

"U takvoj smo situaciji da moramo maksimum izvući u svakoj utakmici, a u ovom trenutku nam dolazi Velež koji je ispod nas i koji je faktički zakoračio u drugu ligu. Da Velež nije jednostavno pobijediti pokazalo se na prethodnoj utakmici i svi oni koji su dobili šansu imaju određen kvalitet i motivaciju da se dokažu nekome. Mi moramo sada dati maksimum i pobjeda neće onda doći u pitanje. Rani pogodak bi nam dao na samopouzdanju i lakše bi onda priveli utakmicu", kazao je kapiten kluba Veldin Muharemović. 

Olimpic se nalazi u opasnoj zoni i do kraja sezone će voditi grčevitu borbu za opstanak.

"Uz Olimpic postoji još nekoliko ekipa koje imaju teoretske šanse da izbore opstanak i niko od njih neće odustati, pa ni mi. Pred nama su utakmice u kojima možemo riješiti sve, morat ćemo izvući maksimum i pobijediti ukoliko želimo ostvariti cilj. Olimpic ima kvalitet, dobrog trenera i vjerujem da ćemo uspjeti", kaže Muharemović i potom dodaje da će Olimpic biti oslabljen u sutrašnjoj utakmici. 

"Ne možemo računati na Radovića, Handžića i Vukomanovića, ali bez obzira, svaki igrač koji dobije šansu će sigurno dati sve od sebe i nadam se da će je iskoristiti."

Kada je riječ o kandidatima za titulu prvaka BiH, kapiten Olimpica nije želio nikoga izdvojiti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U vrhu su Zrinjski, Sarajevo, Široki Brijeg i Sloboda. Svi oni imaju svoje računice, šanse, tako da je moguće da će međusobni dueli odlučivati. Ne bih favorizirao nikoga, svako će imati svojih kikseva i oni koji naprave manje će logično bolje kotirati. Uglavnom, vrhu se može pridodati i Željezničar koji je u dobroj formi, što pokazuje i tabela", zaključio je na kraju Muharemović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi