Muharemović: Protiv Viteza samo pobjeda dolazi u obzir

Fudbaler Olimpica

Muharemović: Protiv Viteza samo pobjeda dolazi u obzir

Fudbaleri Olimpica sutra će u sklopu 17. kola na Otoci ugostiti ekipu Viteza, koja će do kraja sezone voditi borbu za očuvanje premijerligaškog statusa. 

Veldin Muharemović svjestan je činjenice da njegov Olimpic u ovom meču ima ulogu favorita, a u razgovoru za SportSport.ba istakao da protiv Viteza samo pobjeda dolazi u obzir.

"Mi smo u situaciji da u svakoj utakmici moramo ići na pobjedu, bez obzira koji je tim s druge strane. Protiv Viteza smo favoriti i to ćemo morati opravdati na terenu. Svi igrači će morati dati svoj maksimum, jer protiv Viteza samo pobjeda dolazi u obzir", kazao nam je Muharemović, koji trenutno ne razmišlja mnogo o borbi Olimpica za izlazak na evropsku scenu. 

"Prvenstvo će još dugo trajati i sve je moguće. Ne razmišljam mnogo o Evropi, obzirom da su nam sada sve misli usmjerene na utakmicu sa Vitezom. Najbitnije je da poboljšamo svoju igru i u nastavak prvenstva uđemo mnogo bolji, a vjerujem da onda ni rezultat neće izostati", riječi su Muharemovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Olimpic nakon 16. odigranih kola zauzima šestu poziciju u Premijer ligi BiH sa 28 osvojenih bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.