Muharemovićev Dalian bolji od Cvikine Meizhou Hakke

Dalian slavio važnu pobjedu

Muharemovićev Dalian bolji od Cvikine Meizhou Hakke

S. Mlaćo

Zanimljivo je bilo danas na terenima 21. kola Jia lige u Kini. 21. kolo donijelo je okršaj izeđu bh. trenera Dželaludina Muharemovića i Rusmira Cvike, tačnije njihovih ekipa Dalian i Meizhou Hakka.

Dalian je bio uspješniji, te slavio 2:1. Nakon prvih 45 minuta mreže su mirovale, a gosti su prvi poveli pogotkom Maryja u 47. minuti.

Domaći su nisu predavali te za samo šest minuta dolaze do preokreta. Prvo je Sheng pogodio za izjednačenje u 55. minuti, a 2:1 je postavio Quan Heng.

Do kraja su mreže mirovale i Dalian je slavio vrijednu pobjedu u borbi za opstanaak, a treba istaći da pored Muharemovića u ovom klubu radi i Almir Seferović, dok je standardni prvotimac Eldar Hasanović.

Dalian je trenutno posljednjeplasirani sa 20 osvojenih bodova i nalazi se na mjestu koje vodi u niži rang, dok je Meizhou Haka pala na peto mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi